Mobil Site Hızı Nasıl Arttırılır?

İnternet ve dijital platformlar günümüzde yaşamın önemli bir parçasını oluşturur. Neredeyse bütün iş kollarının yönetimi ve erişimi internet üzerinden sağlanırken, internet kullanıcılarının da daha kaliteli hizmet ve ürüne ulaşması için hizmet sunan şirketlerin web sitelerinin belirli kurallar çerçevesinde hareket etmesine özen gösterilir.

 

Hizmet sunan web sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda çıkması web sitesine avantaj sağlar. Çünkü internet kullanıcıları genellikle üst sıralarda çıkan web sitelerine yönelir. Arama motorlarının üst sıralarında çıkmayı sağlayan (SEO Stratejisi) kriterlerden bir tanesi de web sitesinin hızıdır. Bir web sitesine ne kadar hızlı ulaşılırsa kullanıcı o derece memnun kalır ve sitede kalmaya devam eder.

Sayfaları yavaş yüklenen sitelere kullanıcıların tahammülü yoktur. Zaman kaybetmeden siteden çıkış yapılır. Web sitelerinin hızı her platformda yüksek olmalıdır. Bu yüzden mobil sitelerin de hızının artırılması gerekir. Mobil site hızını artırmak için uygulanabilecek yöntemler şunlardır:

 

Sık Sık Mobil Sitenin Açılma Hızını Test Etmeniz Gerekir

Bu testi yaparak, site içerikleri ve site kodlarında yapılması gereken düzenlemeleri tespit edebilirsiniz. Üstelik bu testi ücretsiz araçlarla da yapmanız mümkündür. Google PageSpeed, GT Matrix, Pingdom, Load Impact ve WebPageTest ücretsiz destek alınabilecek uygulamalardır. Bu uygulamaları kullanarak; belirli aralıklarla test yapabilir, geçmiş testlerinize ulaşabilir, rakip analizi yapabilir ve düzeltilmesi gereken kodlar ile içeriklere kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. 

 

Görselleri ve Videoları Optimize Edin

Web siteniz mobil cihazlara uyumlu olduğu zaman, sitenizde bulunan görseller otomatik olarak cihaza uygun bir boyutlandırmaya geçer. Burada asıl önemli olan görsel boyutlarının yanı sıra o görsellerin dosya boyutlarıdır. Dosya boyutlarının küçük olması, kullanıcıların siteyi daha hızlı kullanmasını sağlar. Çünkü mobil cihazlar, büyük boyutlu görsel dosyaları açmak yerine indirmeye çalışır. Bu da sayfanın yüklenmesini yavaşlatır. Ayrıca sitede yer alan videoların otomatik oynatma seçeneğinin kapalı konumda olması da sayfanın açılma hızını artırır. Üstelik videonun oynatma seçeneğinin kullanıcı inisiyatifine bırakılması, kullanıcıyı memnun eder.

 

JavaScript ve CSS Kodlarının Dağılımını Düzenleyin veya Sıkıştırın

JavaScript ve CSS kodlarının sayfa üzerindeki konumu da mobil site hızını etkileyen faktörler arasındadır. Bu yüzden JavaScript kodlarının sayfanın alt kısmında, CSS kodlarının ise sayfanın üst kısmında olması hızı artırır. Bu işlemin yanı sıra bu kodları tek bir dosyaya da sıkıştırabilirsiniz.

 

Sitenizin İçeriklerini Sık Sık Kontrol Edin ve Güncelleyin

Web sitesinde yer alan içeriklerin sık sık kontrol edilerek düzenlenmesi veya kaldırılması gerekir. Hazırlanırken gözden kaçan veya artık gereksiz olan bilgi ya da paylaşımları içeren makaleleri dosya boyutlarını küçülterek yeniden düzenlemek site için olumlu bir çalışma olur. İlgi görmeyen uzun içerikler yerine küçük boyutlu çarpıcı içerikler hazırlamanız hem mobil site hızını hem de organik trafiği artırır.


Blog
Performance Max (PMAX) Reklamlarında Başarılı Sonuçlar Nasıl Alınır?
Seo İçin Takip Edilmesi Gereken En Önemli 5 Kaynak
Long Tail Keyword Nedir ve Avantajları Nelerdir?
İçeriklerinizde Etkileşimler Artıracak Tüyolar!
SEO'da Rakip Analizi Nasıl Yapılır?
Bounce Rate ve Pogo Sticking: Farkları nelerdir ?
Site İçi (One Page) SEO Optimizasyon Nedir?
WebP ve WebM nedir? Faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?
Site Dışı SEO Optimizasyon Nedir?
Kullanıcı Deneyimi Odaklı SEO Nedir?
Google Search Console Nedir, Nasıl Kullanılır?
Google Ads Mağaza Ziyareti Dönüşümü Değer Hesaplaması
Blog Sayfasının Önemi
Mobil Uyumluluk Nedir?
En Çok Kullanılan SEO Toolları
Merchant Center Nedir?
ROI & ROAS Nedir, Nasıl Hesaplanır?
Google Ads CPA (EBM) Nedir ve Nasıl Düşürülür?
Backlink Nedir ve Nasıl Alınmalıdır?
Crawl Budget Nedir?
Whatsapp